Η ανταπόκριση της είδησης για την συγχώνευση των ομάδων της Λάρισας που οδήγησε στην δημιουργία της ΑΕΛ στις 17 Μαΐου 1964. |
Υστερα από αγώνα δύο ετών που δεν καρποφορούσε εξ αιτίας μικροφιλοδοξιών, σήμερα η Λάρισα πανηγυρίζει την συγχώνευση των συλλόγων της, από την οποία πάλι ελπίζεται ότι θα γεννηθεί η «υπερομάδα» που θα εκπροσωπήσει επάξια το ταλαιπωρημένο ήδη λαρισαϊκό ποδόσφαιρο.
Η 17η Μαϊου από τώρα και στο εξής θα αποτελεί ιστορική ημερομηνία για το ποδόσφαιρο της Λάρισας. Υστερα από αγώνα δύο ετών που δεν καρποφορούσε εξ αιτίας μικροφιλοδοξιών, σήμερα η Λάρισα πανηγυρίζει την συγχώνευση των συλλόγων της, από την οποία πάλι ελπίζεται ότι θα γεννηθεί η «υπερομάδα» που θα εκπροσωπήσει επάξια το ταλαιπωρημένο ήδη λαρισαϊκό ποδόσφαιρο.
Ο δημοσιογράφος - που δεν αναφέρεται το όνομα του - μοιάζει σαν να γνώριζε πως αυτό που έλειπε από το ποδόσφαιρο της Λάρισας ήταν η συνένωση και η κοινή πορεία κάτω από την ίδια σκέπη. Η συγχώνευση των ομάδων του νομού και η δημιουργία της ΑΕΛ ήταν ένα σχέδιο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας που χρειάστηκε δύο χρόνια για να ωριμάσει και τελικά να επικυρωθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση της 17ης Μαϊου 1964.
ΛΑΡΙΣΑ. Του ανταποκριτού μας
«Η 17η Μαϊου από τώρα και στο εξής θα αποτελεί ιστορική ημερομηνία για το ποδόσφαιρο της Λάρισας. Υστερα από αγώνα δύο ετών που δεν καρποφορούσε εξ αιτίας μικροφιλοδοξιών, σήμερα η Λάρισα πανηγυρίζει την συγχώνευση των συλλόγων της, από την οποία πάλι ελπίζεται ότι θα γεννηθεί η «υπερομάδα» που θα εκπροσωπήσει επάξια το ταλαιπωρημένο ήδη λαρισαϊκό ποδόσφαιρο. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να κάνει ένα σχέδιο η ΕΠΣΛ, το οποίο έδωσε για μελέτη στα ενδιαφερόμενα σωματεία, Ηρακλή, Λαρισαϊκό, Απόλλωνα, Τοξότη, Αρη, ΑΕ Εμπορουπαλλήλων, Πελασγιακό, Πανσεσσαλικό και Φαλανιακό. Η «υπερομάδα» θα είναι η ΑΕ Λαρίσης, η οποία θα τροφοδοτείται από τους υπόλοιπους τέσσερις συλλόγους και θα έχει ενιαία διοίκηση. Σε αυτή θα μετέχουν τρία μέλη από κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο, δύο μέλη προερχόμενα από τις επαγγελματικές οργανώσεις της Λαρίσης και ένα μέλος από τον Δήμο.
Η «υπερομάδα» θα είναι η ΑΕ Λαρίσης, η οποία θα τροφοδοτείται από τους υπόλοιπους τέσσερις συλλόγους και θα έχει ενιαία διοίκηση. ΑΕ Λαρίσης και Ολυμπος θα παίξουν στην Β’ Εθνική και τρία, Πελασγιώτης, Κένταυρος και Ελπίς στην τοπική Α’ κατηγορία.
Τα σωματεία αυτά σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές ενέκριναν το σχέδιο της ΕΠΣΛ που προέβλεπε της ύπαρξη μόνο πέντε σωματείων. Δύο από αυτά με τα ονόματα ΑΕ Λαρίσης και Ολυμπος θα παίξουν στην Β’ Εθνική και τρία, Πελασγιώτης, Κένταυρος και Ελπίς στην τοπική Α’ κατηγορία. Η «υπερομάδα» θα είναι η ΑΕ Λαρίσης, η οποία θα τροφοδοτείται από τους υπόλοιπους τέσσερις συλλόγους και θα έχει ενιαία διοίκηση. Σε αυτή θα μετέχουν τρία μέλη από κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο, δύο μέλη προερχόμενα από τις επαγγελματικές οργανώσεις της Λαρίσης και ένα μέλος από τον Δήμο. Συνολικά το συμβούλιο θα είναι 15μελές. Σε αυτό το νέο σχήμα που παίρνει το Λαρισαϊκό ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι της πόλεως μας ελπίζουν πολλά. Και από αυτού που έπεσε ο κλήρος α δώσουν τη πρώτη ώθηση για να ξεφύγει το ποδόσφαιρο της Λαρίσης από την μετριότητα περιμένουν περισσότερα».
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου